A R O N I J A

“Aronija je naravnost čudodelna za človekov organizem.”

Cesarjev nasad aronije in ostalega jagodičevja se nahaja na obrobju Stare Fužine v neposredni bližini sotočja reke Ribnice in Mostnice. Jagode imajo ves čas zorenja prekrasen pogled na Triglav in obilo sonca, kar jim daje tako poln in edinstven okus.

ZDRAVILNI UČINKI ARONIJE

Telo čisti škodljivih snovi in težkih kovin, uspešno naj bi se borila celo proti rakavim obolenjem (na možganih, pljučih, dojkah, debelem črevesu in jetrih). Kot izjemen antioksidant zavira rast prostih radikalov in ohranja zdravje ter vitalnost celic, s tem pa upočasnjuje proces staranja in preprečuje nastanek kroničnih bolezni.

Plodovi aronije pospešujejo prekrvavitev, znižujejo raven slabega holesterola in trigliceridov ter podpirajo srčno-žilni sistem. Mnogi zatrjujejo, da aronija pomaga pri migrenah in glavobolih, znižuje krvni pritisk in blagodejno delujejo na želodec, krepi odpornost, preprečuje bakterijska in virusna vnetja ter spodbuja delovanje žolčnika in jeter.  Oči varuje pred sivo mreno, kožo pa pred škodljivimi sončnimi žarki in melanomom ter znaki staranja, pomaga pri sladkorni bolezni in pri neustreznem delovanju ščitnice, spodbuja celjenje ran, mnogi pa so prepričani, da preprečuje celo pojav demence.

Rastlina je bogata z vitamini C, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 in z minerali, predvsem cinkom, železom, kalijem, kalcijem, manganom, fosforjem in jodom.

IZDELKI IZ ARONIJE

Na našem ekološkem nasadu aronije vsi izdelki nastajajo z ljubeznijo. Ponujamo vam lokalne, ekološko pridelane in predvsem nadvse zdravilne produkte: marmelade z dodatki, aronijin čaj in aronijin sirup/sok za zalivanje.

Stara Fužina 184

4265 Bohinjsko jezero

+386 4 572 42 17

+386 41 553 737

[email protected]

2021 Cesar – turizem, aronija, mizarstvo. Vse pravice pridržane.

Produkcija FÊLIA | Studio kreative